de laatste weekjes!
Blijf op de hoogte en volg Jorien
08 Mei 2007 | Frankrijk, Parijs
Lieve allemaal,
De laatste zes weken van mijn stage zijn aangebroken. Met de Grand Prix in het vooruitzicht en de opening van een restaurant ga ik me zeker nog vermaken!
deze week en vorige week meegedaan met de trainingen voor het nieuwe team en geholpen met alle voorbereidingen die hierbij komen kijken. Dat betekent menu's maken, wijn proeven, cocktails proeven, champagne proeven, desserts proeven, gerechten proeven en flamberen.
Buiten die leuke dingen om, ook nog wel wat serieuze dingen zoals de wijnkaart klaarmaken en alle wijnen in de wijnkelder controleren. er staan wijnen op de kaart van 3000euro... Ja, en het wordt nog verkocht ook! heel erg interessant en ook al goed ter voorbereiding van mijn vinologie tentamen die ik na mijn stage nog moet maken!
Vandaag moest ik ook een hotesse in werken met het computersysteem waarmee ze hier werken. Vond ik erg leuk om te doen en ze snapte het zelfs ook nog daarna dus dat was mooi meegenomen.
Morgen ga ik met Melanie(andere stagiaire) op pad om een concurrentie-analyse te maken met betrekking tot de banqueting. Dat wil zeggen dat we bij andere hotels undercover op bezoek moeten gaan en achter hun menu's en prijzen moeten komen voor hun partijen! Ben benieuwd hoe dat zal verlopen. we nemen in ieder geval onze bikini maar mee...
Ja, wat moet je anders als je buiten bent, het lekker weer is en je in Zuid-Frankrijk zit.... Tja, geen lastige keuze toch!
Dit weekend zijn papa en ellen geweest! Was erg fijn en gezellig! Nogmaals bedankt!
Dit weekend komt mn lieve zus en daar heb ik heeeeeeel erg veel zin in! na dat weekend zou ik eens wat meer vertellen over de omgeving want dan gaan we op onderzoek uit!
Ik ga slapen, morgen weer vroeg naar mn werk!
Tot over zes weken in NL,
liefs jorien
Ik ga slapen, morgen weer vroeg naar mn werk!
Tot over zes weken in NL,
liefs jorien
08 Mei 2007 - 22:43
Willem:
en strax een keer voor ons koken;P -
09 Mei 2007 - 06:54
Tjard:
He die Jorien, heel veel plezier in de laatste weekjes en let je een beetje op je zus...?
grt Tjard
p.s. zo'n flesje wijn missen ze vast niet... notch notch, wink wink! -
09 Mei 2007 - 07:26
Wen:
Hey Jo!
Klinkt goed hoor al dat eten en drinken proeven! Daar heb jij ook vast geen problemen mee...haha!
En leuk dat je zoveel bezoek hebt! Wordt vast een gezellig weekend met je zus ook! Ga nog lekker van de laatste weekjes genieten en ik zie je zeker snel in NL weer!! Joehoe!!!
Spreek je snel, dikke kus! -
09 Mei 2007 - 15:54
Lies :
whoehoe heb er zooo veel zin in!! gezellig hoor zusje! zullen eens zien wat er allemaal te doen is in de omgeving, ga tjard even aan het koken zetten kan ik mn tas vast gaan pakken!!! ik heb er zo zin in!!!! vandaag heel leuk met de ambulance gereden, ben al een echte nurse!! kus tot snel! -
14 Mei 2007 - 22:56
Lies:
he zusje, vond het echt een super gaaf weekend!!beetje stressen voor de terugvlucht, gelukkig toch op het nippertje nog gehaald... haha
kreeg in nederland al een heerlijke bui over me heen! bah, mis je nu al!! tot snel en veel plezier met michiel.
kus